Få gratis frakt på alle ordre og pakken levert hjem til deg

Følg oss på

Sommerull til norgesferien

Ull midt på sommeren? Skal du feriere i Norge og spesielt i Nord-Norge i sommer så anbefaler vi det.

Det er velkjent at ull varmer og er det absolutt beste å ha på når det er kaldt, men plagg av ull er mer enn varmende. Ull er temperaturregulerende, det betyr at når det er varmt er det faktisk svalende å ha på ullplagg!

Velg komfort i sommer

Nord-Norge er kjent for å servere fire årstider på én dag, selv midt på sommeren. Da er ull det beste alternativet, både for å holde varmen og ikke bli for varm når solen titter frem igjen.

På ordentlig varme sommerdager transporterer ull bort fukt fra huden, slik at om du svetter kjenner du deg likevel tørr. Dette er i motsetning til bomull som «kollapser» og blir tung når den blir fuktig. På svale sommerkvelder holder også ullen deg varm.

Tynne ullplagg passer derfor veldig godt for deg som har en aktiv livsstil, eller vil sitte ute med gode venner og nyte midnattssola hele natta.

Ikke bruk tiden på klesvask i sommer

Ullen er naturlig bakteriehemmende og hindrer at lukt setter seg, i mange tilfeller kan du bare lufte plagget istedenfor å vaske det. Det er gode nyheter for deg som liker å være på farta og vil bruker tiden din til å gjøre andre interessante ting i sommer!

Vær trendy, velg norsk mote

Mange tenker at praktiske ullplagg har et sporty design. Dem finnes det mange av, men du får også tak i myk merinoull med et moderne og minimalistisk design. Enten du har en urban laidback stil eller går for en mer klassisk look, kan du finne noe som passer din stil fra FOGG Gildeskål.

Klær i ren ull er en viktig og litt særegen del av norsk kulturarv, og norske designere og produsenter som jobber videre i tradisjonen er viktige aktører i norsk næringsliv. Ved å kjøpe og bruke ullplagg, særlig fra norske klesmerker bidrar du til å beholde arbeidsplasser og videreutvikle norsk motebransje.

Hvorfor bør du velge ull i sommer?

  • ull er komfortabelt
  • ull holder deg tørr når du er varm, og varm når du er kald
  • ull er trendy
  • ull er naturlig bakteriehemmende og gjør at du lukter bedre når du svetter
  • ull har lange tradisjoner i Norge og du støtter norsk design og småindustri
  • ull er digg å ha på!

     

Så ja, ull er supert på sommeren! Tynne ullplagg er perfekt i sommergarderoben og Norgesferien. Hva er din erfaring med å bruke ull i sommerhalvåret? Del gjerne med oss!

Lurer du på hvordan du vasker ull? Les våre vaskeråd for ull.