Inspirasjonen som skapte fogg gildeskål

Inspirasjon fra det nordnorske paradiset

Inspirasjon fra det nordnorske paradiset

Det dramatiske Arktiske landskapet er den viktigste designinspirasjonen til FOGG Gildeskål. Barndommen til oss gründerne var på nordlandskysten omgitt av majestetiske fjell, stort hav, mye vær, midnattssol, mørketid og nordlys, og disse røttene har vi med oss når drømmen om et eget klesmerke nå er virkelighet.

Ble inspirert av livsstilen og menneskene

Det er ikke kun naturen som inspirerer oss, også kystkulturen, livsstilen og menneskene har påvirket synet vårt på livet og verden. I dag sees havet ofte på som en hindring, men gjennom historien har det vært ferdselsåren og en stor kilde til impulser, handel og reiser. Både de store, kjente oppdagerne og de nære, gode rollemodellene våre har brukt havet som reisevei og yrkesbane, og utfordret seg selv og den gjengse oppfatning på veien. 

De var frie sjeler med oppfinnsomhet, eventyrlyst og pågangsmot som drivkrefter, samtidig som de var i kontakt med røttene sine. Historier fra alle verdenshjørner fikk vi servert hjemme ved kjøkkenbordet, og vi leste om polfarerne med stor iver, drømte oss bort og ble inspirert til å være som dem – åpne og uredde. 

Forankret i den nordnorske kulturen

FOGG Gildeskål er formet av våre verdier og tankesettet vi har fått fra familien, og det ligger også forankret i hele den nordnorske kulturen. I Arktis kommer ingenting gratis, og kystfolket i værharde nord har måtte stå på for å oppnå det de ønsker. 

Det er litt på samme måte å være gründer. For å bygge opp FOGG Gildeskål som norsk klesmerke i en beinhard motebransje, bruker vi både kreativitet, pågangsmot, samarbeid og en fandenivoldsk holdning om at dette kan vi får til. 

Ullundertrøye inspirert av fiskere

Den storslåtte naturen, livsstilen i det kalde nord og de egenrådige menneskene var så selvsagt for oss, at det var først i voksen alder vi reflekterte over at det er særegne trekk som forbinder folket i nord. Ullundertrøya er en del av den stolte tradisjonen til fiskere langs kysten, de som alltid har vært avhengig av varme klær i det tøffe klimaet. Denne klassiske genseren har inspirert oss til å lage vår egen moderne versjon av bestefartrøya, hvor vi bruker den fineste italienske merinoulla. Se og les mer om den her! 

Har du noen spørsmål om hvem vi i FOGG Gildeskål er? Eller kanskje du bare er litt mer nysgjerrig på vårt design og våre produkter? Ikke nøl med å ta kontakt med oss på chat eller fogggildeskal@fogg.no