Kle deg i høstfarger og ull

De fleste av oss har allerede merket de velkjente tegnene til høst. For Nord Norge har vi hatt gode temperaturer, uvanlig lenge. Men nå er høsten her og ønsket om å fyre i ovnen og kle på seg i ull har absolutt meldt seg.

Er det noe bra med høsten?

Vi i FOGG er oppvokst ved havet, og det har kanskje mange fått med seg. Det kanskje ikke så mange vet, er at vi også er vokst opp ved ei myr. Vi vet at ikke alle har positive assosiasjoner til myr, men det må man bare slutte med. Myra er fantastisk! Et kjent høsttegn at myra skifter lukt. Det er kanskje vanskelig å forestille seg at det kan være en bra ting, men det er det altså. Dette sier vi med all mulig munterhet. 

Skiftende farger

Den første snøen er allerede kommer øverst i fjellene, men vi kan fremdeles glede oss over alle fargekombinasjonene som kommer med høsten. Alle de herlige variasjonene av grønt, gult, oransje og brunt. For noen kombinasjoner som finnes i naturen! Tør du utforske noen uvanlige valg denne høsten?

Grønt er en utrolig farge, som er lett å kombinere med andre varianter av grønt, og når vi ser til naturen er det tydelig; alle farger passer til grønt.

Grønt fremhever både brune, blå og spesielt godt, grønne øyne. 

Prøv for eksempel lua Kjølen i den litt kjølige fargen Barnålsgrønn.

Den rustrød fargen er kledelig både for deg med kjølige og deg med varme toner i hud og hår.

Størrelsen er basert på klassisk herrestørrelse, men kan selvsagt brukes av alle.

Denne long sleeve i tynn merinoull er en moderne klassiker, og du kan bruke den enten som et base-lag, eller som er tynn genser.

Mosegrønn strikket hals i merinoull med klassisk rent design. I tillegg til å være både praktisk og kul er halsen myk og varm, og fordi den er dobbeltstrikket er den perfekt for kjølige dager.

Synes du ull har en tendens til å klø kan vi berolige deg med at den også er kløfri!

Hold deg varm i ribbestrikket burgunder ullskjerf. Det er en klassiker og slår ikke feil.

Ta på deg skjerfet og legg deg ned i den rosa røsslyngen. Eller bare ta det på og gjør deg klar for høsten mens du ser bra ut. 

Behagelig ullue som er perfekt før det blir skikkelig kaldt høst.  Den veier bare 33 gram og tar liten plass i veska eller lomma. 

Du kan til og med bruke den under sykkelhjelm.

Den gule fargen lyset opp antrekket og gir varme i høstmørket. 

Ull slår alt

Det er uansett et fiber som slår alle når det kommer til høsten, og det er ull! Nå er ullsesongen igang! Med fare for å bli for nerdete, så finnes det en referanse til klesvaner i forandring på midten av 1800- tallet. Der en prest var sjokkert over at fiskerne heller kjøpte bomullsundertrøyer på landhandleren, fremfor å bruke de hjemmestrikkene undertrøyene i ull, han skrev ned:

“At slik lettsindinghet både var fryktelig og kunne ha høyst farlige følger”

Sørg for å unngå den fella!