Filosofien bak FOGG

Vår filosofi

Les mer om vår filosofi og hvordan vi ønsker å gjøre verden varmere ved hjelp av Arktisk livsstil og tenkemåte. 

Å gjøre verden varmere

Vi ønsker å gjøre verden varmere ved å dele den Arktiske livsstilen og tenkemåten. I nord har vi i generasjoner alltid spilt på lag med naturen, vært løsningsorienterte, brukt de ressursene vi har hatt og vært inkluderende. Vi ønsker å dele det barske, tøffe og rå i kombinasjon med åpenheten, iveren og godheten slik at vi alle kan bidra til å gjøre verden et bedre sted. Vi vil vise at de små valgene vi tar kan gjøre verden varmere! 

Inspirasjonen til klesmerket kommer fra Arktis

Vår filosofi er dypt forankret i oss. Vi er oppvokst med den Arktiske livsstilen og verdiene, og det er viktig at valgene våre har en positiv innvirkning på verden rundt oss. Men verdiene har også gitt oss mot til å satse, gjøre noe annerledes og følge eventyrlysten. Da vi startet FOGG Gildeskål diskuterte vi lenge om det er enda et klesmerke verden trenger. 

Vi bestemte oss for at vi ønsker å være et alternativ, vi skal vise at det går an å tenke annerledes enn det man gjør i fast fashion. FOGG Gildeskål er et klesmerke som tilbyr klær som varer lenge, og som gir deg en god følelse både når du kjøper og bruker dem. Du skal kunne kle deg moteriktig i kombinasjon med resten av din garderobe med våre kvalitetssikre og stilige basisplagg. 

Plaggene våre har et moderne design inspirert av Arktisk livsstil og kultur. Gjennom kvalitet, håndverk, historie og design deler vi livsstilen og tenkemåten fra nord. FOGG har verdier som samarbeid, kreativitet og respekt for naturen med i utviklingen av merket. Vi er opptatt av å gjøre verden varmere og ønsker derfor å ta med oss disse verdiene inn i hverdagen og inspirere deg til å gjøre det samme. Med klær fra FOGG skal du kunne føle deg like fresh i byen og på festival samtidig som du holder deg varm om du er på tur. 

Et bærekraftig klesmerke

For at vi skal kunne bringe de Arktiske tankene inn i produktene våre, samtidig som vi tar hensyn til verden, er det å bruke naturlige materialer en selvfølge for oss. Ull er et materiale med lange tradisjoner i nord og har mange gode egenskaper: ullplagg er behagelige, slitesterke og anvendelige. Vi kombinerer det tradisjonsrike materialet som er brukt gjennom generasjoner med tidsriktig design og farger. 

Arbeidsforholdene til både de norske og utenlandske håndverkerne som produserer FOGG Gildeskåls plagg skal være gode. Derfor gjør vi flere tiltak for å forsikre oss om dette: 

  • Vi vurderer nøye hvilke fabrikker vi samarbeider med 
  • Vi har direkte kontakt med fabrikkene og besøker disse jevnlig 
  • Vi har stor kunnskap om materialene og håndverkstradisjonene 


De fleste av våre luer og skjerf er strikkeplagg, og det er mer bærekraftig enn sydde plagg siden vi kan bruke hele tråden og får mindre avfall. Norsk ull brukes i noen av plaggene våre, og det skal vi bruke mer av i fremtiden. Vi kan med stolthet si at vi lager kortreist mote som bidrar positivt i livene til både de som bruker og lager dem! 

Plaggene våre er designet både praktiske og allsidige, slik at de skal kunne fungere like godt en tur på byen som en tur i fjellet. For oss er det viktig at kvaliteten og verdiene bak ikke skal gå på bekostning av hva de fleste menn vil kunne bruke i sin hverdag. Med våre plagg slipper du overfylte klesskap og for mange valgmuligheter. «Det er bedre med én lue på hodet, enn fem i skapet». 

Et strikkeplagg med omtanke for verden

Hvert FOGG-plagg er designet og laget med omtanke for både deg og verden. Vi synes det er bedre å spare til et plagg du kan ha i mange år, enn å rive med seg «tre for to» uten å tenke over det. For at vi skal kunne være tro mot vår filosofi styrer vi heller ikke designet etter de nyeste trendene, men etter et ønske om at du skal kunne bygge opp en garderobe du er fornøyd med i mange år frem i tid. Designet og fargene skiftes derfor ikke ut etter hver sesong, men på en organisk måte. 

Vi passer på å produsere så mye dere ønsker, for å unngå å dumpe priser og selge unna på salg. Det totale forbruket til alle må ned, og FOGG Gildeskål er et alternativ til bruk-og-kast-mentaliteten. Hos oss investerer du i et plagg av høy kvalitet som du elsker, bruker mye og har lenge! 

FOGG Gildeskål skal bidra til en varmere verden

Filosofien vår er en del av arven fra nord, som vi har med oss i valgene vi tar i hverdagen. Vi håper at vi også kan inspirere deg til å gjøre det samme! Sammen skal vi bidra til å gjøre verden varmere ved å ha omtanke for mennesker og natur, og å utfordrer det bestående. Har du noen spørsmål om noen av våre produkter eller andre ting? Ta kontakt med oss på fogggildeskal@fogg.no, eller på chat.