Arktisk pop-up designbutikk og kafé

FOGG popup butikk og kafe Foto: Karolina Machowicz

Reiser du langs Kystriksveien, Rv17 i Nordland i sommeren, kan du ikke gå glipp av dette. Klesmerket FOGG Gildeskål med base i Gildeskål har i sommer pop-up-butikk og kafé i to containere. Her finner du i tillegg til FOGGs eget design, et håndplukket utvalg av andre norske og arktiske designere og kvalitetprodukter.

Idéen er å skape noe unikt på et uforglemmelig sted, og hva er bedre enn å ha midlertidig butikk på verdens fineste sted, nemlig Halshaukan, hvor hav, himmel og fjell møtes? Den er lett tilgjengelig og det er enkelt å stoppe enten du er interessert i design, kystkultur, utsikt eller god kaffe. 

Inspirert av livet i spektakulære Arktis – oppdagere, sjøfolk og måten de har kledd seg – har vi i FOGG Gildeskål spesialisert oss på high-end plagg i rene naturmaterialer. FOGG er spesielt kjent for utvalget av luer med flatterende farger og god passform, og har også en rekke skjerf halser og overdeler for alle kjønn.

Hvem er FOGG?

FOGG ble startet i 2011 av Gildeskål-søstrene Gøril Pedersen og Frøydis Pedersen. Ved å kombinere profesjonene våre, bunadsmester og arkitekt, designer vi moderne plagg med røtter i tradisjonell kystkultur.

Eventyrlyst, pågangsmot, kreativitet og samarbeid er essensielle kvaliteter for de som holder til under tøffe forhold i nord. Barsk klima og tidvis langt mellom folk kan gjøre livet utfordrende.

Visjonen vår er å gjøre verden varmere ved å dele den Arktiske livsstilen og tenkemåten. I nord har vi tett forbindelse til naturen – og bærekraft og fornuftig forvaltning av ressursene ligger i ryggmargen vår.

For oss betyr det at vi designer og produserer plagg av høy kvalitet laget for å bli elsket og vare lenge. Vi bruker kun naturfibre, for det meste ren ull, et materiale med lange tradisjoner i nord. Våre plagg produseres under etiske forhold i Norge og andre steder.

Unikt utvalg av high-end Arktisk design og kvalitetsvarer

Nord-Norge byr ikke bare på natur, her er masse kultur også! I butikken finner du et håndplukket utvalg av norske og arktiske merker og kvalitetsvarer. Noe av dette er tilgjengelig i nettbutikken vår også.

Plaggene og produktene er designet og produsert med omtanke, for å gi deg en god opplevelse og lang brukstid. Bærekraft er et stikkord for samtlige av merkene, og viser seg i alt fra naturlige råvarer, høy designkompetanse og presisjon i utførelsen.

Merkene lar seg inspirere av kulturarven i nord, og forteller historier fra Norge og Arktis på en ny måte.

Hvorfor besøke FOGG Gildeskål

Synes du det er mye av det samme alle steder og vil ha noe du vet historien bak og kan bli inspirert av? Legg turen innom butikken vår.

Vi designer klær for den moderne eventyreren som ikke kompromisser på stil eller etikk. Er det noe du kjenner deg igjen i? Velkommen til butikken vår.

– Visjonen til FOGG er å gjøre verden varmere ved å dele den arktiske livsstilen og tenkemåten. Det handler om å være kreativ og bruke de ressursene vi har, og da passer det å utnytte en tom container til en designbutikk.

FOGG lue ull t-skjorte

Besøk oss her:

FOGG Gildeskål pop-up-butikk og kafé
Halshaukan (trykk på linken så finner du stedet på kartet)
8145 STORVIK

Åpningstider:
Hver dag kl 11–17
1. juli–10. august 2023

NB: Den originale FOGG flaggskipbutikken i Mevik er stengt mens pop-up-butikken er åpen på Halshaukan.

Hva finner du hos FOGG Gildeskål?

  • Opplev vårt håndsplukkede utvalg av design og kvalitetsvarer fra nord – alle med bærekraftig fokus
  • Kule unisex solbriller fra nord-svenske Akenberg, sko fra norsk Kastel 
  • Drikk kvalitetskaffe fra den lokal leverandøren Bønner i byen, og nyt utsikten
  • Finn din nye favorittdesigner, sjokolade eller duftlys som dufter friskt som en skogstur
  • Vær med å bygge opp arktisk design og norskprodusert mote
  • Støtt en uavhengig butikk, designere og småskala leverandører
  • Skaff deg en lue med god passform og farge – for akkurat deg
  • Besøk verdens eneste butikk for high-end Arktisk design


Velkommen inn i varmen!

FOGG Gildeskål butikk klær