Kua Ultra – en rå opplevelse i Nordland

Storvik Gildeskål Kua Ultramaraton

Frister det å løpe fra hvit sandstrand, over hei og fjell, på sti og traktorvei, med fantastisk utsikt i alle retninger? Lørdag 3. juni 2023 kan du delta på ultraløpet Kua Ultra og Kobben halvmaraton – eller som del av heiagjengen i den lille bygda Storvik i Gildeskål, hvor start- og målstreken er.

Ildsjel og løper Roald Frøskeland og gode samarbeidspartnere arrangerer Kua Ultra for tredje gang i år, og pusser stadig på både egen form og løpets form.

Følg Kua Ultra på Instagram HER – og du kan fremdeles delta ved å melde deg på HER

Kua Ultra (70 km)

Hva er Kua Ultra? Løpedistanser over 42 km (vanlig maraton) kalles ultraløp, og fjellet Kua er den siste toppen som bestiges i løpet. Derav navnet.

Løypa: Kua ultra er 70 km og 3200 høydemeter. Det er mobildekning på hele ruta, og du er nokså nær bilvei hele tiden.

Du løper mest i varierende terreng med kjerrevei, sandbunn, myr, rullestein, singeltrack. Det er kun 12-14 km grus og 2-3 km på asfalt. Terrenget er ikke teknisk vanskelig, men det er tungt.

Bekker og elver underveis sørger for at det er nok drikkevann i løypa.

Start 08.00, Storvik

Kobben halvmaraton (23 km)

Dersom du kjenner at den 70 km lange ultramaraton-distansen er drøy, kan du isteden velge Kobben halvmaraton på 23 km.

Halvmaratonet starter på Hornneset ved Reipå i Meløy, og målgangen er samme sted som ultramaratonet; Storvik i Gildeskål. 

Dette er på 23 km og ca 800 høydemeter, hvor 1 km er asfalt og resten sti.

Start 14.00, Hornneset

Foto: Roald Frøskeland

FOGG er med

Vi digger folk som utfordrer grenser!  Fy fader, det gjør de som løper i nordnorsk terreng – og det er superkult å gjennomføre et løpearrangement med flere ulike løyper på et lite sted. Her trår bygda til, og samarbeider om å skape en kul opplevelse. Slik man alltid har gjort for å få ting til i nord.

FOGG er stolt samarbeidspartner og sponsor av Kua Ultra, og vi stenger flaggskipbutikken vår i Mevik denne dagen, og har isteden popup-butikk på ungdomshuset i Storvik.

Så om du følger løperne på storskjerm, er ute og heier, eller løper kan vi friste med varmende ullplagg om forsommeren blir kjølig.

De som kommer innom kan benytte seg av FOGG sitt Ultra-tilbud,  en ypperlig anledning til å forberede sommergarderoben!

Bilde av vinnerne fra Kua ultra halvmaraton 2022 og FOGG-gründerne.

Vil du delta eller heie?

Følg Kua Ultra på Instagram for mer informasjon, eller les om Kua ultra og Kobben halvmaraton.

Kom og hei, og skap liv og røre for de sporty løperne, besøk kaféen og handle lokale Arktisk-inspirerte ullklær hos FOGG.

Storvik ungdomshus, 8145 STORVIK 
Lørdag 3. juni 2023